Wij doen méér
Wij bieden een aantal aanvullende diensten aan op het gebied van onroerend goed. Wilt u meer weten over ons, onze werkwijze en/of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
- Alle eigenaren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud aan het appartementencomplex. Het reservefonds is wettelijk verplicht voor Verenigingen van Eigenaren. In het fonds wordt geld gestort dat is bestemd voor het onderhoud van het appartementencomplex. Daarnaast heeft iedere Vereniging van Eigenaren de wettelijke verplichting om jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw in een reservefonds te sparen, of om een meerjarenonderhoudsplan (ook wel MJOP genoemd) op te stellen.In een dergelijk plan staat de onderhoudsplanning voor een periode van minimaal 10 jaar.Met een MJOP krijgt u inzicht in het toekomstige onderhoud van de vereniging en de kosten hiervan. U kunt dan gericht sparen voor bijvoorbeeld schilderwerk, of het vernieuwen van het dak. Daarom is voor een vereniging de MJOP heel belangrijk.Door het MJOP en de uitvoering ervan gaat het gebouw langer mee. Het duurzame onderhoud zorgt er namelijk voor dat het pand in goede staat blijft.
Accuraat VvE Beheer kan u adviseren en begeleiden bij het opstellen van een MJOP en een budget opstellen voor de te verwachten kosten. Zo weet u waar u financieel aan toe bent en wordt het gebouw goed onderhouden.
Wilt u meer weten over ons, onze werkwijze en/of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Wat is splitsen precies?
Splitsen betekent het opdelen van een pand in appartementsrechten. Zonder deze rechten kan een pand alleen in zijn geheel worden verkocht. Een pand kan bestaan uit meerdere woningen en/of bedrijfsruimten. Als eigenaar van een pand kunt u beslissen om de woningen of bedrijfsruimten afzonderlijk te verkopen. Om dit te kunnen doen moet u het pand laten splitsen. Het splitsen van appartemensrechten is vaak aan voorwaarden verbonden en in sommige gevallen is hier ook een splitsingsvergunning voor nodig. Dit is afhankelijk van de stad/gemeente en het beleid wat daar van kracht is. Zo is er in Amsterdam meestal een vergunning nodig. Dit hangt af van de ligging, het bouwjaar en de bestemming van het pand.
Eisen en voorwaarden
Als een pand publiekrechtelijk gesplitst mag worden dan moet het vaak nog wel aan een aantal bouwkundige eisen voldoen. Zo kan de eis gesteld worden dat het gehele object óf casco 10 jaar onderhoudsvrij moet zijn en dat de fundering aan minimale eisen moet voldoen.
Aangezien er veel komt kijken bij het aanvragen van een splitsingsvergunning raden wij het particulieren af deze procedure zelf op te pakken.
Wat wij voor u kunnen betekenen
Wij kunnen op de volgende punten begeleiden bij de splitsing:
- Aanvraagformulier invullen, met de benodigde bijlagen en gevraagde stukken.
- Het begeleiden van het laten opstellen van de splitsingstekeningen en benodigde bouwtekeningen.
- Funderingsrapportage aanleveren.
- Puntentellingen van de woningen verzorgen.
- Elektra- en gaskeuringen verzorgen.
- Asbest inventarisatie.
- Energielabels voor de woningen verzorgen.
- Stukken indienen bij de gemeente en/of het stadsdeel.
- Compleet exemplaar van de splitsingsaanvraag namens de opdrachtgever toesturen.
- Akte van splitsing in appartementen bij de notaris redigeren
- Huishoudelijk reglement voor de Vereniging van Eigenaren (opnieuw) opstellen.
- Voorschouw, overleg met bouw- en woningtoezicht en plaatselijke opname verzorgen.
- Overige overleggen met de gemeente en/of het stadsdeel om de splitsingsvergunning te verkrijgen.
Wilt u meer weten over ons, onze werkwijze en/of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Met een puntentelling wordt de maximale huurprijs van een zelfstandige woning berekend op grond van het Besluit Huurprijzen Woonruimte, het woningwaarderingsstelsel en de Handleiding zelfstandige woonruimte van de Huurcommissie.
Zo worden er in een puntentelling punten gegeven voor onder andere de oppervlakte van vertrekken, de afwerking van de keuken en badkamer, de WOZ-waarde en de hoogte van de energie-index (voorheen energielabel).
Met het totaal aantal punten kunnen wij de maximale huurprijs berekenen welke u voor uw woning mag vragen. Ligt deze huurprijs boven de geldende liberalisatiegrens, dan mag u zelf een huurprijs vaststellen (vrije sector woningen). Ligt de prijs onder de liberalisatiegrens, dan mag u maximaal de huurprijs vragen die in de huurprijzentabel staat vermeld (sociale huur woningen).
Wilt u de (ver)huurprijs van uw woning laten berekenen door een onafhankelijk gespecialiseerd bureau? Met onze rapportage kunt u aantonen wat het puntentotaal is bij aanvang van de huurovereenkomst. Zowel de verhuurder als huurder hebben baat bij een betrouwbare onafhankelijke puntentelling.
Vraag op deze pagina eenvoudig een puntentelling aan. U weet dan direct waar u aan toe bent en voorkomt vervelende situaties en onnodige kosten achteraf.
Wilt u meer weten over ons, onze werkwijze en/of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Heeft u juridische en/of notariële begeleiding bij aankopen of verkopen van vastgoed nodig? Of wilt
u onafhankelijk advies over VvE gerelateerde vraagstukken zoals het los opmaken van jaarrekeningen, notuleren vergadering? Heeft u hulp nodig bij het opmaken van huur of koopovereenkomsten? Heeft u een andere vastgoed gerelateerde vraag? Wilt u meer weten over ons, onze werkwijze en/of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.